vrijdag 19 april 2019


Blij op de boerderij
Koningsdag 2019

Geertruidenberg - Zaterdag 27 april is het zover, wapperende vlaggen en natuurlijk passen we onze kleding er op aan. Van zonsopgang tot zonsondergang hullen we Geertruidenberg in rood, wit, blauw én oranje! Iedereen die met ons tijdens Koningsdag 2019 mee wil naar ‘de boerderij’ is van harte welkom. We gaan er samen weer een mooi Oranjefeestje van maken. Dit jaar met het thema: Blij op de boerderij.

Tussen de koeien, varkens en kippen, op de trekker of tussen het hooi, wie wordt daar nu niet vrolijk van? Ben jij tijdens Koningsdag ook Blij op de boerderij?
 
Koeien in rood, wit en blauw
We kijken uit naar een zonnig feestje. Hopelijk hoeven de koeien, kippen en geiten niet op stal. Of zouden de varkens al uitkijken naar een lekkere verse modderpoel? Maar weer of geen weer, we gaan genieten van een kleurrijk versierde kinderoptocht. Welke boerin haalt de trekker van stal en welke boer gaat op pad met zijn schapen. Ga je verkleedt als varkentje of hijs je een hooiberg op je fiets? Wij zijn benieuwd naar jullie boerderij creaties op je fiets, step of skelter tijdens de kinderoptocht. Wij zorgen natuurlijk voor leuke boerenspellen voor alle deelnemende boeren en boerinnen. Bedenk jij dan iets leuks in het thema voor de vrijmarkt? Misschien kun je muziek maken als een kippenkoor, heb je nog leuke speelgoed boerderijdieren in de aanbieding, of ga je voor heerlijke moddermaskers. Gewoon lekker jouw spulletjes verkopen op een kleedje is natuurlijk ook prima. En ’s avonds ben je natuurlijk welkom bij de puzzeltocht, lampionoptocht en afsluitende act. 

Geen kippen, maar duiven
Kippen vliegen niet zo ver, maar duiven gelukkig wel. Ook dit jaar vindt er een duivenwedstrijd plaats. Een nieuwe traditie die we in 2016 gestart zijn. Symbolisch worden enkele duiven opgelaten, maar de deelnemende duiven van Postduivenvereniging “Gevleugelde Vrienden” uit Raamsdonksveer leggen een heel wat grotere afstand af. De prijsuitreiking vindt plaats in het clubhuis van de duivenverenging. Maar natuurlijk is iedereen dan welkom om een kijkje te nemen en enkele duiven te bewonderen die meevliegen. Houd de website en Facebookpagina van het Oranjecomité in de gaten voor meer informatie.

Vrijmarkt & kinderspelen
’s Middags feesten we weer gezellig op de Markt. Vanaf 13.00 uur is er op het Stadhuis een aanspreekpunt van het Oranjecomité aanwezig. Hier kun je je melden voor de Vrijmarkt. Alle kinderen tot 16 jaar, wonend in de kern Geertruidenberg, mogen deelnemen aan de Vrijmarkt. Scorekaarten voor de kinderspelen worden via de basisschool uitgedeeld (in Geertruidenberg en Raamsdonk). De kinderspelen worden afgewisseld met diverse extra activiteiten. Woon je in de kern Geertruidenberg, maar zit je hier niet op school (groep 1 t/m 8), dan haal je op Koningsdag jouw scorekaart bij het informatiepunt. Voor kinderen van buiten de kern Geertruidenberg wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Programma Koningsdag
10.00 uur Opstellen kinderoptocht Schonckplein (kinderen t/m groep 6)
10.30 uur Vertrek kinderoptocht naar de Markt
11.00 uur Zanghulde, Markt
11.10 uur Duiven loslaten
11.30 uur Bekendmaken en uitreiken prijzen kinderoptocht
13.00 uur Opbouwen stands Vrijmarkt, Markt
Ga voor een leuke act als muziek, zang, dans of straattheater, maar spullen verkopen mag natuurlijk ook. (Eten en drinken niet.) Helemaal leuk als je iets met het thema 'Blij op de boerderij doet'. 
13.30 uur Vrijmarkt en ‘Blij op de boerderij’ kinderspelen, Markt
13.30 uur G-TOWN, bij Fort St. Gertrudis
Voor de oudere jeugd (13+) worden enkele sportieve en stoere activiteiten georganiseerd.
13.30 uur Fietstocht, gratis af te halen op Koningsdag bij VVV Geertruidenberg
Stap ook zeker eens binnen voor andere leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld voor een Torenbeklimming om 14.00 of 15.30 uur. Kaartjes koop je bij het VVV kantoor.
16.30 uur Einde Vrijmarkt, kinderspelen en G-TOWN
19.00 uur Speurtocht ‘Blij op de boerderij’, start IJssalon Enzo
20.00 uur Demonstratie schapendrijven, Hier-O, Oude Stadsweg
21.00 uur Vertrek lampionoptocht, Hier-O
21.30 uur Einde Koningsdag



Bedankt
Op naar een mooi feestje! Ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door sponsoren, donateurs en gulle gevers tijdens de collecte. Oranjecomité Geertruidenberg is hier ontzettend blij mee en bedankt hen dan ook allemaal! Maar buiten donaties en giften kan het Oranjecomité ook altijd helpende handen gebruiken. Enthousiaste vrijwilligers zijn welkom. Meld je aan via info@ocgeertruidenberg.nl.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten