woensdag 22 april 2015

Koene Ridders en schone Jonkvrouwen

Tijd voor een Oranjefeestje!

Geertruidenberg - Maandag is het zover, tijd voor Koningsdag. Bij zo’n feestelijk dag horen natuurlijk wapperende vlaggen. Van zonsopgang tot zonsondergang hullen we Geertruidenberg in rood, wit, blauw én oranje. Dit jaar een Oranjefeest in middeleeuwse sferen. Feest jij met ons mee?

Dit jaar niet één, maar twee dagen Oranje boven. Op zondag 26 april beginnen we het Oranjefeest met de Maxima Games En natuurlijk gaan we maandag 27 april voor een feestelijke Koningsdag. Het Oranjecomité Geertruidenberg heeft er in ieder geval zin in en hopelijk feesten jullie allemaal met ons mee. Het thema voor beide dagen is Ridders & Jonkvrouwen.

Koningsdag 2015
Koene ridders en schone jonkvrouwen bouw een mooi kasteel en bestijg uw ijzeren ros. Het Oranjecomité kijkt nu al uit naar de kleurrijk versierde fietsen, steppen en bolderkarren tijdens de kinderoptocht. Ook dit jaar kun je weer deelnemen aan de vrijmarkt. (opgeven vóór 25 april via info@ocgeertruidenberg.nl) Ga jij voor een spannende middeleeuwse act, laat jij jouw muzikale kwaliteiten horen of verkoop je liever spulletjes? En natuurlijk zijn de kinderspelen op de Markt helemaal gericht op de middeleeuwen. ’s Avond speuren tijdens de speurtocht, meelopen met de lampionoptocht en laat je meevoeren met de mooie verhalen van de middeleeuwse verhalenverteller. Een mooie afsluiting van een middeleeuws Oranjefeestje.

Programma maandag 27 april
10.00 uur Opstellen kinderoptocht Schonckplein
10.30 uur Vertrek kinderoptocht naar de Markt
11.00 uur Zanghulde, Markt
11.10 uur Uitreiken ballonnen voor het stadhuis
11.25 uur Oplaten ballonnen op de Markt
11.30 uur Bekendmaken en uitreiken prijzen kinderoptocht
13.30 uur Opbouwen stands Vrijmarkt
14.00 uur Vrijmarkt en ‘middeleeuwse’ kinderspelen op de Markt
14.00 uur G-TOWN bij Fort St. Gertrudis
14.00 uur Fietstocht, gratis af te halen bij de Bergsche Fietswinkel
16.30 uur Einde Vrijmarkt, kinderspelen en G-TOWN
19.00 uur Speurtocht, start IJssalon Enzo
20.45 uur Uitreiken lampionnen Stadhuis
21.00 uur Vertrek lampionoptocht naar Bolwerk
21.30 uur Middeleeuwse verhalenvertellen, Zalmsteek

Bedankt!
Op naar een mooi feestje! Wat zonder onze sponsoren, donateurs en gulle gevers tijdens de collecte niet mogelijk was geweest. Bedankt allemaal!

Meer weten over Koningsdag 2015 of straks benieuwd naar de foto’s of winnaars? Houd onze website www.ocgeertruidenberg.nl en Facebookpagina Oranjecomité Geertruidenberg in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten