donderdag 16 april 2015

Ridders & Jonkvrouwen
Op naar een mooi Oranjefeestje!

Geertruidenberg - Het Oranjegevoel begint dit jaar al een dag eerder. Op zondag 26 april is er van alles te beleven in Geertruidenberg. De Maxima Games, Garageverkoop ‘Route 66’ en ’s avonds een openluchtbioscoop. En maandag 27 april feesten we gezellig verder op Koningsdag. Tijdens de Maxima Games en Koningsdag gaan we terug naar de middeleeuwen.

Maxima Games
Tromgeroffel, wapperende zwaandels en zwaardgekletter. Zondag 26 april gaan Ridders & Jonkvrouwen de sportieve strijd met elkaar aan. Elf teams strijden voor hun eer, maar zij gaan ook zeker voor een gezellige dag. De sportieve slag vindt plaats op het Bolwerk in Geertruidenberg (Bereikbaar vanaf de Klossterstraat en via de Commandeurstraat.) Voor de moedige strijders is het natuurlijk erg leuk om aangemoedigd te worden, dus kom zeker een kijkje nemen. Vanaf 11.30 gaan de teams de strijd met elkaar aan.

Koningsdag 2015
Koene ridders en schone jonkvrouwen bouw een mooi kasteel en bestijg uw ijzeren ros. Het Oranjecomité kijkt nu al uit naar de kleurrijk versierde fietsen, steppen en bolderkarren tijdens de kinderoptocht. Ook dit jaar kun je weer deelnemen aan de vrijmarkt. Ga jij voor een spannende middeleeuwse act, laat jij jouw muzikale kwaliteiten horen of verkoop je liever spulletjes. En natuurlijk zijn de kinderspelen op de Markt helemaal gericht op de middeleeuwen.

Vrijmarkt
Wil jij graag jouw kunsten vertonen op de vrijmarkt of heb jij thuis nog wat mooie spulletjes staan om te verkopen? Op dinsdag 21 april kun jij je inschrijven voor de vrijmarkt in Geertruidenberg. Je vindt ons bij Zuz & Zooz van 15.30 uur tot 16.30 uur. Lukt het niet om dinsdag even langs te komen, mail dan vóór 25 april naar info@ocgeertruidenberg.nl.

Help jij mee?
Natuurlijk kunnen wij op Koningsdag altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Help mee bij een van de spellen of kom gezellig schminken. Meld je aan via Facebook: www.facebook.com/OCGeertruidenberg of deze website.

Meer weten over Koningsdag 2015? Houd deze website, onze Facebookpagina en de Langstraat in de gaten. Het programma van Koningsdag wordt binnenkort huis-aan-huis verspreid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten