woensdag 20 april 2016

Ga je mee naar het Wilde Westen?

Op naar Koningsdag 2016


Geertruidenberg - Woensdag 27 april is het zover de vlaggen mogen uit en de juiste kleur kleding mag uit de kast gehaald worden. Van zonsopgang tot zonsondergang hullen we Geertruidenberg in rood, wit, blauw én oranje! Op naar een Oranjefeestje in stijl van het Wilde Westen. Hoefgetrappel, knallende revolvers en pijlen die je om de oren vliegen. Zet je cowboyhoed op of ga voor een mooie indianentooi. En feest mee tijdens Koningsdag 2016.

Dat wordt een kleurrijke versierde kinderoptocht. Ga jij als cowboy of indiaan? Bestijg je ijzeren strijdros of sleep een wigwam mee op je bagagedrager. De jury van de kinderoptocht laat zich graag verrassen. Ga jij ’s middags voor de spellen in stijl van het Wilde Westen of vertoon jij liever jouw kunsten op de Vrijmarkt. Spullen verkopen kan natuurlijk ook. Schrijf je op Koningsdag vanaf 12.30 uur in bij het Stadhuis en kies een mooi plaatsje uit. Alle kinderen tot 16 jaar, wonend in de kern Geertruidenberg, mogen deelnemen aan de Vrijmarkt. Op school ontvang je je spelkaart voor de kinderspelen. Woon je in de kern Geertruidenberg, maar zit je hier niet op school (groep 1 t/m 8), dan haal je op Koningsdag jouw scorekaart op het Stadhuis. Voor kinderen van buiten de kern Geertruidenberg wordt een kleine bijdrage gevraagd.
Vliegend alternatief
Tijdens Koningsdag 2016 wordt er geen ballonwedstrijd gehouden in de kern Geertruidenberg. In plaats van ballonnen gaan er duiven de lucht in. En zij bepalen wie er naar huis gaat met een prijs. Niet één prijs zoals voorgaande jaren, maar 50 prijzen! Hopelijk hoort ‘jouw’ duif bij de snelsten. Alle deelnemers van de kinderoptocht krijgen op het Schonckplein een nummer uitgereikt voor deelname aan de duivenwedstrijd. Na de zanghulde zijn er op de Markt ook nog een paar nummers beschikbaar. Symbolisch worden enkele duiven opgelaten, maar de deelnemende duiven van Postduivenvereniging De Gevleugelde Vrienden vertrekken vanuit Frankrijk. Op 4 mei is het Oranjecomité aanwezig bij de duivenverenging, alle winnaars kunnen daar hun prijs ophalen. Dus kom zeker langs als jij wil weten of je in de prijzen bent gevallen.

Programma Koningsdag
10.00 uur Opstellen kinderoptocht Schonckplein (kinderen t/m groep 6)
10.30 uur Vertrek kinderoptocht naar de Markt
11.00 uur Zanghulde, Markt
11.10 uur Duiven oplaten
11.30 uur Bekendmaken en uitreiken prijzen kinderoptocht
13.30 uur Opbouwen stands Vrijmarkt, ga voor een leuke act als muziek, zang, dans of straattheater, maar spullen verkopen mag natuurlijk ook. Helemaal leuk als je iets met het thema Cowboys & Indianen doet.
14.00 uur Vrijmarkt en ‘Het Wilde Westen’ kinderspelen op de Markt
14.00 uur G-TOWN bij Fort St. Gertrudis - Voor de oudere jeugd (13+) worden enkele sportieve en stoere activiteiten georganiseerd.
14.00 uur Fietstocht, gratis af te halen bij de Bergsche Fietswinkel
16.30 uur Einde Vrijmarkt, kinderspelen en G-TOWN
19.00 uur Speurtocht QR-code, dus neem je mobiele telefoon mee, start IJssalon Enzo
20.30 uur Einde programma

Bedankt
Op naar een mooi feestje! Ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door onze sponsoren, donateurs en gulle gevers tijdens de collecte. Bedankt allemaal! Maar buiten donaties en giften kan het Oranjecomité ook altijd helpende handen gebruiken. Enthousiaste vrijwilligers zijn welkom. Meld je aan via info@ocgeertruidenberg.nl.

Maxima Games
Aan het enthousiasme van de deelnemers die zich al ingeschreven hadden lag het zeker niet. Maar helaas zijn er dit jaar te weinig deelnemende teams voor de Maxima Games. De organisatoren hebben hun best gedaan extra teams te trekken. Maar de datum kwam snel dichterbij en daarom is vorige week de knoop doorgehakt. De Maxima Games 2016 gaan niet door. Vorig jaar was het een groot succes. Deelnemers, vrijwilligers en organisatoren hebben een topdag gehad. Daarom blijft de organisatie positief en zij laten meteen weten dat de inschrijving voor de Maxima Games 2017 gestart is. Het thema is nog niet bekend, maar de Games staan gepland in het weekend voor Koningsdag.

Meer weten over Koningsdag 2016 of straks benieuwd naar de foto’s of winnaars? Houd de Facebookpagina Oranjecomité Geertruidenberg in de gaten. En houd voor de Maxima Games 2017 de Facebookpagina van de Maxima Games in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten