dinsdag 5 april 2016

Geen ballonnen, maar duiven

Geertruidenberg - Hoefgetrappel, knallende revolvers en pijlen die je om de oren vliegen. Zaterdag 23 april en woensdag 27 april verandert Geertruidenberg in het Wilde Westen. Tijdens de Maxima Games strijden Cowboys & Indianen boven de 16 om de eer en een mooie prijs. En tijdens Koningsdag neemt de basisschooljeugd de stad over. Wigwams en paarden, indianentooien en cowboyhoeden fietsen voorbij in de kinderoptocht en ’s middags zijn ook de kinderspelen en Vrijmarkt helemaal in stijl.

Om van Koningsdag een mooi aangekleed feestje te maken, is het Oranjecomité Geertruidenberg afhankelijk van sponsoren en de collecte. In stijl van het Wilde Westen kan er natuurlijk altijd een bank overvallen worden. Maar het comité gaat liever voor de sportieve strijd en daarom komen zij van 3 t/m 9 april langs de deur met de collectebus.

Vliegend alternatief
Tijdens Koningsdag 2016 wordt er geen ballonwedstrijd gehouden in de kern Geertruidenberg. Het Oranjecomité is door meerdere partijen gewezen op het effect van ballonnen in de natuur. (www.dieballongaatnietop.nl) En daarom dragen zij graag hun steentje bij en gaan voor een vliegend alternatief. Dit jaar geen ballonnen in de lucht, maar duiven die bepalen wie een mooie prijs wint. Alle deelnemers van de kinderoptocht krijgen op het Schonckplein een       nummer uitgereikt voor deelname aan de duivenwedstrijd. Na de zanghulde zijn er op de Markt ook nog een paar nummers beschikbaar. Symbolisch worden enkele duiven opgelaten op de Markt, maar de deelnemende duiven van Postduivenvereniging De Gevleugelde Vrienden leggen een wat grotere afstand af. Zij vertrekken vanuit Frankrijk. Bij de duivenverenging mag de winnaar van de duivenwedstrijd zijn prijs ophalen. Maar natuurlijk is iedereen dan welkom om een kijkje te nemen bij alle duiven die vanuit Frankrijk meevliegen.

Pijl en boog
Het Wilde Westen tijdens Koningsdag, dat wordt een kleurrijke versierde kinderoptocht. Wie rijdt er mee op zijn waardige strijdros, ga je verkleed als cowboy of indiaan of sleep je misschien een wigwam mee op je bagagedrager? Of bedenk een stoere act in stijl van het Wilde Westen voor de vrijmarkt. Laat zien hoe goed jij bent met pijl en boog, ga voor een slimme kaarttruc of maak de mooiste indianenvlechten. En natuurlijk zijn ook alle spelletjes op de Markt helemaal in stijl van het Wilde Westen. Wil jij graag jouw kunsten vertonen op de vrijmarkt of heb jij thuis nog wat mooie spulletjes staan om te verkopen? Schrijf je op Koningsdag vanaf 12.30 uur in voor de Vrijmarkt en kies meteen een mooi plaatsje uit. Alle kinderen tot 16 jaar, wonend in de kern Geertruidenberg, mogen deelnemen aan de Vrijmarkt. Op school ontvang je je spelkaart voor de kinderspelen. Woon je in de kern Geertruidenberg, maar zit je hier niet op school, dan haal je op Koningsdag jouw scorekaart op het Stadhuis.

Revolver uit het vet
Tijdens de Maxima Games gaan de deelnemende teams de strijd met elkaar aan. Sportieve duels bepalen de uiteindelijke winnaar. Maar ze gaan vooral voor een gezellige dag met voor ieder wat wils. Door de verschillende disciplines kan ieder team uitblinken. De eerste teams bereiden zich al voor op de strijd. Maar er is nog steeds plaats voor vechtlustige indianen en cowboys die sneller schieten dan hun schaduw. Schrijf je snel in en ga het gevecht aan in de disciplines: conditie, puzzelen, samenwerking, creativiteit en sportiviteit. Zoek minimaal zes koelbloedige indianen of stoere cowboys. Iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen. Kies een coach die minimaal 18 jaar is. In ieder team zit minimaal 1 man en minimaal 1 vrouw. En vergeet niet je indianentooi of cowboyhoed op te zetten. Voor meer informatie en het inschrijfformulier ga je naar: www.ocgeertruidenberg.nl of de Facebookpagina van de Maxima Games.

Meehelpen?
Bij de Maxima Games en Koningsdag zijn extra handen altijd welkom. Enthousiaste vrijwilligers kunnen helpen bij het opbouwen, begeleiden van spellen of kom gezellig schminken. Meld je aan via Facebook: www.facebook.com/OCGeertruidenberg of via het contactformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten